Coaching laajentaa ajattelua

Coaching on hyvä keino pysähtyä oli sitten kyse urapolun kirkastamisesta, nykyisen työn tuunaamisesta tai johtamisen haasteista. Coaching on tavoitteellista, ratkaisukeskeistä ja eteenpäinsuuntaavaa.

Autan sinua coachingin keinoin lähtötilanteestasi ja tavoitteestasi riippuen. Coachingissani keskeistä on tutkiskeleva ote ja se on kuin nuotion ääreen pysähtymistä ja yhdessäihmettelyä.

 

Coaching on prosessi

Coaching on aina ennalta sovitun mittainen, tavoitteellinen prosessi. Coachingprosessin alussa asetetaan yhdessä keskustellen tavoite, jota kohti coachattava on sitoutunut etenemään. Tavoite voi kuitenkin vielä tarkentua ja kirkastua matkan varrellakin. Coaching-prosessi voi kestää esim. 5-6 kuukautta ja koostua 6 x 60-75 minuutin mittaisista coaching-tapaamisista joko virtuaalisesti tai kasvokkain. Jokainen coaching-prosessi on kuitenkin omanlaisensa ja prosessin pituus, tapaamiskertojen määrä, tavoitteet ja mittarit asetetaan tapauskohtaisesti. Osana coachingprosessia voimme hyödyntää myös henkilö-/persoonallisuusarviointia tai esihenkilön 360 asteen arviointia sekä välitehtäviä. Halutessasi voimme myös yhdistää coachingin ja hyvinvoinnin teemat esim. luonnossa liikkuen.

Teemme coaching-prosessista aina kirjallisen sopimuksen. Coaching-prosessi on aina meidän välinen ja luottamuksellinen.

 

Kenelle

Coaching sopii lähes kenelle vain, jolla jokin tavoite, jota lähteä coachingprosessissa työstämään.

Coachina olen erikoistunut liikkeenjohdon ja esihenkilöiden kanssa työskentelyyn. Minusta jokainen johtotehtävissä toimiva tarvitsee ajattelukumppanin ja luottoihmisen, jonka kanssa pallotella asioita. Voin auttaa sinua esimerkiksi:

 • johtajuuteen ja esihenkilötyöhön liittyvissä haasteissa
 • uuden tehtävän/vastuualueen haltuunotossa
 • muutoksen viemisessä arkeen
 • uran muutostilanteissa
 • itsensäjohtamisen tukena
 • oman osaamisen ja vahvuuksien tunnistamisessa
 • työn mielekkyyden ja merkityksellisyyden kirkastamisessa

Business coaching on työtehtävä-, organisaatio- tai businesslähtöistä. Odotukset, tavoitteet ja mahdolliset mittarit coaching-prosessille voidaan hautesssi asettaa ja sopia myös yhdessä esimiehen/ työnantajan edustajan kanssa. Muutoin prosessi on täysin luottamuksellinen ja kahdenkeskinen kanssasi.

Uracoaching lähtee henkilökohtaisista tavoitteista. Uracoaching auttaa omien vahvuuksien tiedostamisessa, uuden suunnan löytymisessä, oman uran suunnittelussa, muutostilanteessa tai tukemaan tavoitteiden saavuttamisessa.

Executive coaching avulla johtotehtävissä toimiva optimoi oman potentiaalinsa, johtaa itseään ja tiedostaa omia toiminta-ja ajattelumallejaan. Executive coachingin tuella hän voi vahvistaa omaa johtajuutta, päätöksentekokykyä, muutosjohtajuutta ja tuottavuutta sekä ihmisten osallistamista sekä työelämän ja vapaa-ajan balanssiaan.

Muut palvelut

Teen henkilöarviointeja ja 360 asteen arviointeja myös erikseen, voit kysyä näistä lisää.

 

Coachingin hyödyt yksilölle

 • työssä onnistumisen tunne kasvaa
 • itsetuntemus lisääntyy
 • minäkuva ja itseluottamus vahvistuu
 • hallinnan tunne työstä paranee
 • priorisointitaidot kehittyvät
 • merkityksellisyys ja mielekkyys kasvaa
 • tuottavuus ja tehokkuus kasvaa

Referenssejä ja asiakastarinoita

 

”Coaching oivallutti oman ajattelun ja toiminnan reflektointiin. Se sai oppimaan itsestäni ihmisenä ja saavuttamaan tavoitteeni. Konkreettiset välitavoitteet varmistivat, että uudet opit jalkautuivat arkeen.” SW, Business Lead (Helmikuu 2023)

 

” Johanna sai coachina minut uskomaan, että minusta on mihin vain. Hän haastoi minua omassa ajattelussani. En osannut odottaa, että coachingin avulla pääsisin näin hyvään lopputulokseen.” Miia Anttila, Laboratory Manager (Joulukuu 2022)

 

”Johanna onnistui lisäämään itsetuntemustani. Hän löysi oikeita kulmia ja esitti juuri oikeanlaisia kysymyksiä, joita en osannut itse ajatella. Henkilökemiat toimi todella hyvin ja matkanvarrella loin konkreettisen tavoitteen ja välitavoitteet sinne pääsemiseksi. Matkalla löytyi hyviä oivalluksia itsestä ja omasta tekemisestä. Kokonaisuutena hyvä kokemus, josta on varmasti hyötyä myös jatkossa. Hieno matka, kiitokset siitä. Suosittelen.” Niko Lamminmäki, Director, Global Business Development and Marketing (Maaliskuu 2022)

 

Sain olla Johannan coaching-prosessissa noin puolen vuoden ajan. Tänä aikana saimme kirkastettua uratavoitteitani ja työstettyä eteenpäin useita johtajuuteen liittyviä teemoja. Johanna on kuunteleva, oivalluttava, lämminhenkinen ja valmennusviisautta huokuva coach.” Jani Wahlman, Head of Communications and Marketing  (Maaliskuu 2022)

 

”Johannan kanssa on helppo luoda luottamuksellinen ilmapiiri, kohtaaminen on aitoa ja ammattitaitoista. Hän ohjasi keskustelujamme tavoitteellisesti, mutta joustavasti tilanteeni ja toiveeni huomioiden ja silti ajatteluani ja toimintaani haastaen. Sain työkaluja ja uusia ajatuksia työhöni ja hyvinvointiin liittyvien asioiden kehittämiseksi.” Elina Kuusela, vastuullisuuspäällikkö (toukokuu 2022)

 

Johanna sai uskomaan, että minusta on mihin vaan. Hän on kannustava ja positiivinen eikä antanut valmiita vastauksia vaan haastoi minua omaan ajatteluun. En osannut odottaa, että prosessilla pääisi näin hyvää lopputulokseen ja saisi erinomaiset eväät jatkoon.Miia Anttila, Laboratory Manager (joulukuu 2022)

 

”My coaching process with Johanna has been exactly what I needed. It has brought me many new ideas and even fundamental changes to the way I think about certain work challenges. I would highly recommend Johanna to anyone who is looking for a dynamic business coach to find new ways with”. Antti Paavilainen,VP, aftermarket Business (Lokakuu 2021)

 

”Johanna was very good in asking all the right questions and pushing me to dig a bit deeper to find answers to them. I especially liked the goal and result oriented approach, this coaching also demands something for yourself so you don’t get to ”free-ride”. Highly recommend for anyone looking for new insights and ideas about their own development – the kind that is pushed out of yourself, not given for free.”  Milla Kettunen, Marketing Communication business partner (Lokakuu 2019)

 

”Johanna oli mukana coachina ollessani työkomennuksella Ruotsissa. Coachingista oli totisesti hyötyä kun omaa suuntaa urallani lähdin suuntaamaan kohti esimiestyötä. Tykkäsin erityisesti Johannan tavasta kuunnella ja kysyä oikeita kysymyksiä. Coachina Johanna on kuunteleva ja empaattinen. Suosittelen lämpimästi Johannaa kaikille eteenpäin urallaan uusia haasteita ottaville.”  Olli Junes, Sales and Marketing Director (Maaliskuu 2020)

 

”Coaching auttoi omalta osalta edelleen ymmärtämään omia vahvuuksia ja muistuttamaan mieleen mikä kaikki on itselle merkityksellistä työssä. Myös ajatuksia siitä, miten nykyisessä työssä voisi kehittyä entistä paremmaksi ja minkälaista osaamista voisin vielä tarvita. Unelmia ja tavoitteita siitä, mitä tulevaisuus voisi tuoda tullessaan. Coachina Johanna on lämminhenkinen asioiden oivalluttaja. ”  Hanne-Riina Hämäläinen, Key Account Manager (Helmikuu 2021).

 

”Suosittelut Johannan coachingista! Itselläni jäi prosessista käteen mm. terävämpi fokus tulevaan, lisää itseymmärrystä ja työkaluja omaan johtamiseen.” Perttu Paukkeri, CEO (Marraskuu 2020)

 

Johanna oli coachina ammattilainen paikallaan, kun hain vahvistusta suunnalle, jota kohden lähtisin seuraavaksi uraani viemään. Olin tehnyt pitkään ns. generalistin työtä ja tavoitteeni oli keskittää tekemistäni hieman ja sitä kautta saada lisää työnimua ja ammattitaidon kehittymistä työhöni. Johanna coachasi minua empaattisella, mutta myös haastavalla otteella. Hän osasi kohdentaa pohdintojani juuri oikeisiin aiheisiin liittyen. Suosittelen Johannaa lämpimästi coachaajana.”  Tia Nyman, HR Manager (Tammikuu 2020)